Home Galerie Kunstenaars Exposities Nieuws Specials Boeken Contact
 
 
Advies
Historie
Contact


 
Welkom bij De Twee Pauwen
De Twee Pauwen presenteert hoogwaardige, figuratieve, hedendaagse kunst. De nadruk ligt op kunstenaars die hun technisch kunnen inzetten om een eigen, visionaire wereld te creëren. De galerie vertegenwoordigt verschillende Nederlandse schilders en beeldhouwers van naam, alsmede gerenommeerde kunstenaars uit Rusland, Wit-Rusland, Frankrijk, Italië en België.
 
De Twee Pauwen is gevestigd in het historisch centrum van Den Haag. Den Haag is de residentie van de koninklijke familie, de Nederlandse regering, vele buitenlandse ambassades en het Internationale Hof van Justitie. Een bezoek aan deze ‘koninklijke' stad is in meer opzichten de moeite waard. Behalve het Vredespaleis en het Koninklijk Paleis zijn er enkele wereldberoemde musea gevestigd.
 
De galerie mag bogen op een duurzame samenwerking met eigen kunstenaars en een grondige kennis van het hedendaagse kunstaanbod. Op basis daarvan adviseert en assisteert de galerie de particuliere verzamelaar bij het verwerven en plaatsen van waardevolle kunstobjecten in eigen huis-, kantoor- en tuinomgeving.
meer
 
 
Welkom in Museumstad Den Haag
Het Haags Gemeentemuseum, in 1935 gebouwd door de architect Berlage, bezit een belangrijke collectie schilderkunst van o.a. Van Gogh, Monet, Kandinsky, Picasso en Mondriaan, terwijl het ernaast gelegen GEM – Museum voor Hedendaagse Kunst – werken exposeert van Nederlandse en buitenlandse kunstenaars, zoals multimedia installaties, performance-art, film, fotografie en digitale kunst.
www.gemeentemuseum.nl - www.gem-online.nl
 
Sinds 1822 herbergt het Mauritshuis het Koninklijk Kabinet van Schilderijen, een van de meest beroemde collecties ter wereld. De kern van de collectie omvat meesterwerken uit de Gouden Eeuw, waaronder werken van Rembrandt, Vermeer, Steen, Hals en Potter.
www.mauritshuis.nl
 
In het Paleis Lange Voorhout, gebouwd in 1764 als Koninklijk Paleis, bevindt zich een nieuw, permanent museum, gewijd aan het werk van de Nederlandse graficus M.C.Escher (1898-1972). Het paleis biedt onderdak aan een belangrijke collectie lithografieën en houtgravures.
www.escherinhetpaleis.nl
 
Een indrukwekkend zeegezicht met strand, duinen en het vissersdorp Scheveningen, geschilderd in het jaar 1880, is te bewonderen in het Museum Panorama Mesdag. Het cylindervormige doek van 1680m2 is beschilderd door de bekende zeeschilder Hendrik Willem Mesdag met hulp van enkele collega-kunstenaars. Het is een van de mooiste en grootste panorama's ter wereld die bewaard zijn gebleven.
www.panorama-mesdag.nl
 
Het museum ‘Beelden aan Zee' is gelegen aan de zeekust van Den Haag. Het gebouw ligt half verscholen in de duinen van Scheveningen. Een monumentaal, bronzen masker van de Pools-Italiaanse beeldhouwer Igor Mitoraj markeert het museum aan de zeezijde. Naast de permanente presentatie van de Scholten-Miltenburg collectie organiseert het museum regelmatig tentoonstellingen van kunstenaars uit binnen- en buitenland. Een bezoek aan dit unieke museum is zeer aan te bevelen.
www.beeldenaanzee.nl
 
 
Neem voor meer informatie contact op met De Twee Pauwen
 
De Twee Pauwen op Facebook
 
De Twee Pauwen op LinkedIN

MedCapz © All rechten voorbehouden - De Twee Pauwen © 2018 - Home | Contact